ODSTRANJEVANJE STRIJ, 100% ODPRAVA STRIJ

TRDITEV, DA STRIJ NI MOŽNO 100% ODPRAVITI, NE DRŽI !

Z neprijetnimi brazgotinami se srečujejo ženske, moški, najstnice, najstniki, otroci. Strije v uradni medicini veljajo za neodpravljive.To ne drži. Mi jih 100% odstranjujemo že od leta 2003.

Strije (brazgotine), proge, ki nastanejo zaradi raztezanja in tanjšanja kože, so najpogosteje poznane pri nosečnicah. Vendar se pojavljajo tudi zaradi debeljenja in hujšanja, uživanja določenih zdravil, hitre rasti pri otrocih ter hitrega povečanja mišične mase pri določenih vadbah. Moški jih imajo največkrat na hrbtu, prsih, bicepsih, trebuhu, ženske pa še na zadnjici, stegnih, prsih, bokih….. Strije so povezane s povečanim izločanjem hormonov in prekomernim ali zelo hitrim nihanjem v telesni teži.

Po ocenah dobi strije od 75 do 90% nosečnic. Njihov nastanek je, kot smo že povedali, posledica tanjšanja kože in izgube prožnosti usnjice ter spremenjene strukture kolagenskih vlaken. Ko elastična vlakna v koži popokajo, nastanejo na teh mestih rdečkasta, trakasta stanjšanja kože. Strije so na začetku rdeče in privzdignjene, pozneje postanejo modrikaste, z leti pa bele in ugreznjene proge. Zaradi tega je potrebno strije odpravljati z načinom zaraščanja notranjih plasti kože, ker, če se odpravlja samo vidnost le teh, nismo naredili nič, saj se bo koža z leti ugreznila in bodo proge spet vidne.

Nagnjenost k nastanku strij je nemogoče napovedati. Pogosto slišimo, da se jim ženske z zelo prožno kožo izognejo ali da so nekatere etične skupine manj nagnjene k nastanku strij. Za nobeno teh trditev ni dokazov. Obstaja tudi cela vrsta kozmetičnih proizvodov, ki naj bi preprečevali nastanek strij, vendar njihov učinek ni dokazan.

 

V našem salonu odpravljamo strije z metodo, pri kateri s terapijami povzročimo ponovno prekrvavitev strij, nato pa s posebno tehniko naredimo regeneracijo kože. Na ta način se pričnejo počene notranje plasti kože zaraščati. Ko se koža popolnoma zaraste, strije (brazgotine) ni več. Koža je spet taka kot je bila pred nastankom strij. Pomembno je, da ne delamo na zmanjšanju vidnosti strij, torej na povrhnjici, saj kot smo že povedali, se čez leta koža ugrezne (če ni zaraščena) in so strije spet vidne kot ugreznjene proge. Pri nas delamo dejansko na zaraščanju notranjih plasti kože. Vedeti pa moramo, da je zaraščanje kože proces, zato se strij ne da odpraviti čez noč.

Z odpravljanjem strij smo pričeli leta 2003 in rezultati na strankah dokazujejo, da so strije 100% odpravljive. Koža je ponovno brez brazgotin in gladka. Naj še poudarim, da so odpravljive vse strije, načeloma pa so lažje odpravljive t.i. mlade strije (stare do enega leta), zato priporočamo, da se ljudje odločijo za njihovo odpravo čimprej po nastanku.

strije odpravljamo 100%

Strije na notranji strani noge pred terapijam.

Notranja stran noge po terapijah, brez strij